Un helicòpter sobrevola la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona
Un helicòpter sobrevola la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona

Madrid tanca l'espai aeri de Barcelona a helicòpters i avionetes fins després de l'1-O

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha sol·licitat aquesta mesura a Aviació Civil. Fins ara només ho havien fet els Mossos per raons de seguretat, coincidint amb grans esdeveniments esportius o manifestacions.

Actualitzat

Aviació Civil ha tancat l'espai aeri a un radi de 8 quilòmetres de la Sagrada Família de Barcelona entre la mitjanit de dijous a divendres i fins dilluns que ve, 2 d'octubre, a les 23.59 h.

Segons ha pogut confirmar TV3, la mesura s'ha pres com a resposta a una sol·licitud de la delegació del govern espanyol a Catalunya que implica que cap helicòpter ni cap avioneta, llevat dels aparells dels cossos de seguretat i d'emergència, pugui sobrevolar Barcelona des de divendres i fins dimarts. La mesura també afectaria el vol de drons i no afecta les operacions a l'aeroport del Prat. 

En concret es restringeixen el que tècnicament es coneix com a "operacions visuals", que es refereix al vol d'aparells equipats amb càmeres de vídeo. Aquest fet implicaria que durant el cap de setmana de l'1-O no es puguin captar imatges aèries de l'espai de Barcelona.

Fins ara només els Mossos d'Esquadra havien sol·licitat una mesura d'aquest tipus coincidint amb grans esdeveniments esportius o manifestacions i al·legant raons de seguretat.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut