Luigi Gnecchi, el pilot centenari italià que ha declarat com a imputat
Luigi Gnecchi, el pilot centenari italià que ha declarat com a imputat
Itàlia

Luigi Gnecchi, el pilot italià centenari, declara com a imputat pels bombardejos de Barcelona

Luigi Gnecchi diu que durant la Guerra Civil va estar destacat a Espanya però que no va participar en els bombardejos de Barcelona

Catalunya RàdioActualitzat

Les autoritats italianes han fet un important avenç en la investigació dels bombardejos que l'aviació italiana va fer sobre la ciutat de Barcelona durant la Guerra Civil Espanyola prenent declaració a un tinent de pilot, Luigi Gnecchi, que hauria participat en aquests atacs.

Luigi Gnecchi ha declarat en qualitat d'imputat i se li atribueixen els delictes de lesa humanitat i crims de guerra. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, li han pres declaració per ordre de la fiscalia italiana a la comissaria de Lecco després que se li fes un reconeixement mèdic i psiquiàtric per determinar si aquest militar de 101 anys estava en condicions de declarar. Gnecchi ha admès que entre els anys 1936 i el 1939 ell estava destacat a l'estat espanyol. Tot i així, ha assegurat que només va fer missions de reconeixement del territori i ha negat haver bombardejat la ciutat de Barcelona.

Les autoritats italianes donen el cas per tancat amb aquesta declaració de Gnecchi. Ara bé, des de Barcelona, tant les acusacions particulars com el mateix jutjat podrien demanar que se seguís la pista de l'avió que pilotava Gnecchi per poder determinar si va participar o no en aquests bombardejos. 

Anar al contingut