L'UB Barça derrota el Ros Casares en el cinquè i definitiu partit i guanya la Lliga femenina

L'UB Barça ho ha aconseguit. Les catalanes han guanyat el cinquè i definitiu partit del "play-off" pel títol contra el Ros Casares (55-68) i s'han proclamat campiones de Lliga dos anys després. Les jugadores que entrena Sílvia Font han dominat el partit de cap a peus, tot i que han arribat al descans amb quatre punts de desavantatge (25-21). Això no ha desanimat les catalanes, que en el tercer i quart període han sabut capgirar l'eliminatòria amb un joc intel·ligent en atac i una bona defensa. Marta Fernández i Laura Antoja han tornat a ser jugadores clau.

Ganes de victòria, humilitat, treball i constància. Aquests són alguns dels punts que l'UB Barça ha impartit a València per superar el Ros Casares en el cinquè i definitiu partit del "play-off" pel títol. Les catalanes han començat el partit molt centrades i han acabat els 10 primers minuts amb dos punts d'avantatge en el marcador (15-17). El segon quart ha estat més avorrit. Cap dels dos equips ha estat encertat en atac i el pobre parcial de 10-4 ha donat avantatge a l'equip valencià al descans del partit (25-21). Marta Fernández, amb 15 punts al final del partit, ha estat clau per a la remuntada. La catalana ha liderat el joc ofensiu de l'equip i ha aturat en atac una de les millors jugadores del Ros Casares, Amaya Valdemoro. El quart període ha estat molt emocionant. L'equip de Sílvia Font, amb una bona direcció de joc d'Antoja, ha anat eixamplant les diferències a favor seu fins a arribar al 55-68 final. Les jugadores catalanes han embogit amb el suport de l'afició, que les ha acompanyat fins a la Font de Sant Lluís.