Degoteig constant de rohingyes en direcció a Bangladesh (Reuters)
Degoteig constant de rohingyes en direcció a Bangladesh (Reuters)
Nova York

L'ONU exigeix a Birmània que aturi "immediatament" els atacs contra els rohingyes

Camions carregats d'ajuda humanitària s'han desplaçat als camps de refugiats de Bangladesh, on hi ha prop de 400.000 persones d'aquesta minoria musulmana que està fugint de Birmània

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha exigit a les autoritats de Birmània que aturin "immediatament" l'ofensiva militar contra la comunitat rohingya, que està causant una catàstrofe humanitària. Uns 380.000 membres d'aquesta minoria musulmana han fugit de Birmània des de finals d'agost, quan va començar una operació de l'exèrcit en resposta als atacs d'un grup insurgent d'aquesta ètnia.

El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha confirmat que el que està passant al país asiàtic és "una neteja ètnica" i ha reclamat, de manera urgent, que "suspenguin les accions militars contra els rohingyes, aturar la violència, protegir l'estat de dret i permetre que arribi l'ajuda humanitària".

 

 

Enmig de les crítiques de la comunitat internacional pel tracte a aquesta minoria musulmana, la líder "de facto" del govern birmà i Premi Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi, ha anunciat que no participarà a l'Assemblea General de les Nacions Unides que comença dimarts de la setmana que ve. Suu Kyi ha rebutjat sempre qualsevol crítica i ha anunciat que els pròxims dies es pronunciarà públicament sobre aquesta qüestió.

Mentrestant, diversos camions carregats de material com sabó, bolquers o tovalloles s'han desplaçat als camps de refugiats de Bangladesh, on hi ha les desenes de milers de persones que han arribat procedents de Birmània. Segons un comunicat de l'Unicef, "falta de tot. No hi ha menjar ni aigua neta. Tenim molta feina, especialment per protegir molts nens, que estan en una situació extremadament vulnerable". L'Unicef calcula que el 60% dels 380.000 rohingyes són nens o adolescents.

ARXIVAT A:
RohingyesBirmàniaONUDrets humans
Anar al contingut