Nova York

L'ONU aprova una resolució que amplia fins a 12.500 cascos blaus la seva presència al Sudan del Sud

Les Nacions Unides aproven una resolució que gairebé duplica el nombre d'efectius destinats a la missió al Sudan del Sud, fins a arribar als 12.500 cascos blaus. L'objectiu és frenar un conflicte en què, en només deu dies, han mort milers de persones i ha causat 80.000 desplaçats, segons l'ONU.

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat una resolució que autoritza a enviar més cascos blaus al Sudan del Sud. Els països membres han aprovat per unanimitat destinar-hi 5.500 soldats. Amb aquesta mesura gairebé es duplicaran els operatius ja existents a la zona. En total hi haurà 12.500 cascos blaus. L'ONU tem que milers de persones hagin mort, en poc més d'una setmana de violència.

Les Nacions Unides han aprovat la petició formulada pel secretari general de l'organització, Ban Ki-moon, que ha demanat seny: "Reitero les crides a la màxima contenció per part de totes les comunitats del Sudan del Sud. No hi ha solució militar a aquest conflicte, és una crisi política que requereix una solució política pacífica".

Els enfrontaments ja han deixat els primers episodis de massacres i fan témer una guerra civil. Fonts de les Nacions Unides han revelat la descoberta d'una fossa comuna amb uns 75 cossos a la localitat de Bentiu, i de dues més -com a mínim- a Juba, la capital del país. L'onada de violència ja ha causat la mort a milers de persones, i hi ha més de 80.000 desplaçats interns, segons ha informat l'ONU.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut