L'empresari Ricard Campàs pujant al cotxe després de sortir dels jutjats de Tarragona. Imatge del 5 de maig de 2016. Horitzontal.
L'empresari Ricard Campàs pujant al cotxe després de sortir dels jutjats de Tarragona. Imatge del 5 de maig de 2016. Horitzontal.

Llibertat provisional per als tres detinguts per Inipro acusats d'alteració de subhastes i tràfic d'influències

ACN Tarragona.-El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha deixat en llibertat provisional al primer tinent d'alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero, i als empresaris Ricard Campàs i Enrique Miró, després de prendre'ls declaració aquest dijous a la tarda pel cas Inipro, que continua sota secret de sumari. El jutge els acusa dels presumptes delictes d'alteració de subhastes en concursos públics i tràfic d'influències, entre d'altres delictes, segons ha informat el TSJC. Com a mesures cautelars, tots tres hauran de comparèixer mensualment al jutjat, tenen prohibit sortir del territori i se'ls ha retirat el passaport. Pel que fa al quart detingut, l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Gustavo Cuadrado, serà citat properament pel magistrat instructor en qualitat d'investigat.

Segons ha pogut confirmar l'ACN, Guerrero, Campàs i Miró s'han acollit al seu dret de no declarar davant del jutge tal com han fet en seu policial, atès que el cas es troba sota secret de sumari. La Guàrdia Civil els ha traslladat als jutjats cap a un quart de sis de la tarda i n'han sortit cap a dos quarts de vuit de la tarda, acompanyats dels seus advocats i sense fer declaracions. El jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs, acusats dels presumptes delictes d'alteració de subhastes en concursos públics i tràfic d'influències, entre d'altres, i els ha retirat el passaport. La Guàrdia Civil de Tarragona va detenir aquest dimecres al primer tinent d'alcalde de Viladecans, Joaquin Guerrero (PSC); a un dels administradors d'Inipro, Ricard Campàs, i a Enrique Miró, responsable d'Itinere -una de les empreses del grup Inipro-. Tots tres han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona. A més, també es va detenir a l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Gustavo Cuadrado, que va ser posat en llibertat després de comparèixer en seu policial. En el marc de l'operació Amfiteatre, l'institut armat va escorcollar els ajuntaments de Viladecans, Palau-Solità i Plegamans i Tarragona, la seu d'Inipro a Viladecans, una altra empresa de Barcelona, un despatx professional a Viladecans, un altre a Reus i els domicilis dels quatre detinguts.El cas Inipro va esclatar l'any passat arran d'una denúncia a la Fiscalia per part de la CUP de Tarragona. El jutge va decidir investigar un contracte que l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona va subscriure l'any 2010 amb aquesta empresa afí al PSC i que, posteriorment, s'hauria prorrogat al marge de la normativa de contractació. La investigació ha trobat indicis que aquesta mateixa pràctica s'estaria reproduint en altres ajuntaments. De fet, aquest mateix dijous a la tarda s'ha conegut que Antifrau ja investigava els vincles d'Inipro i l'Ajuntament de Viladecans des del 2014En el cas d'aquest municipi del Baix Llobregat, ahir la Guàrdia Civil va requerir almenys cinc contractes de l'Ajuntament subscrits amb l'empresa Inipro, entre 2008 i 2011. Pel que fa a Palau-Solità i Plegamans els investigadors es van centrar en un contracte de l'any 2009 que l'Ajuntament va fer a una empresa vinculada a Inipro per prestar un servei d'informació a joves. En el moment dels fets l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans estava governat per un tripartit format per CiU, ERC i PP.

Anar al contingut