Vent de 300 km/h de l'Irma al seu pas per Puerto Rico (Reuters)
Vent de 300 km/h de l'Irma al seu pas per Puerto Rico (Reuters)
San Juan

L'Irma arrasa les illes caribenyes de Barbuda i Saint-Martin i hi deixa 8 morts

L'huracà, amb ratxes de vent de 300 km/h, apunta cap al sud de Florida, després de passar per Puerto Rico

RedaccióActualitzat

L'huracà Irma, el més fort registrat mai a l'Atlàntic, ja és a l'altura de Puerto Rico després de causar un mínim de 8 morts i una vintena de ferits, i de devastar-ho tot al seu pas per les illes del Carib. A les petites illes de Barbuda i Saint-Martin pràcticament no ha quedat ni un edifici dret. I a Puerto Rico ha deixat més de mig milió de persones sense llum.

L'Irma va avançant amb vents de 300 km/h, pluges torrencials i onades de més de deu metres. Després de passar per Puerto Rico, es dirigeix ara cap a Hispaniola, l'illa que inclou els estats d'Haití i la República Dominicana, i arribarà a Florida aquest cap de setmana. Allà ja s'estan preparant.

 

 

El govern dels Estats Units ha declarat l'estat d'emergència a Puerto Rico i al sud de Florida, on ja s'han desplegat 7.000 efectius de la Guàrdia Nacional per a la feina d'evacuació i salvament. Es tracta d'un huracà tan destructiu com l'Andrew, del 1992.

Segons càlculs de les Nacions Unides, 37 milions de persones poden veure's afectades pel pas d'aquesta gran tempesta. A més, a la preocupació per l'Irma, s'hi afegeix en les últimes hores la formació de dos huracans més a la zona, el Katia i el José.

Anar al contingut