Bagdad

L'Iraq, en alerta després de l'assassinat de la mà dreta de Muqtada al-Sadr

L'Iraq està en estat d'alerta després de l'assassinat de la mà dreta del clergue radical xiïta Muqtada al-Sadr, el xeic Riad al-Nuri. El líder espiritual ha estat tirotejat per un grup de desconeguts a casa seva, a la ciutat santa de Najaf. La mort del xeic Al-Nuri pot empitjorar encara més l'enfrontament dels seguidors d'Al-Sadr amb el govern iraquià, que compta amb el suport dels Estats Units. Davant d'un previsible rebrot de la violència, la policia de la ciutat ha decretat un toc de queda indefinit. Al centre de Bagdad tres civils han mort a causa d'una explosió que s'ha produït molt a prop de l'hotel on va morir el càmera espanyol José Couso, ara fa cinc anys.

Actualitzat
Jornada violenta a l'Iraq on, de nou s'han produït atemptats i morts. Després que un dels lloctinents del líder radical xiïta Muqtada al-Sadr ha estat assassinat, el país està en estat d'alerta pel que pugui passar. I és que la situació és crítica i es tem un rebrot de la violència.

Tot això passa el mateix dia en què almenys tres persones han mort i set més han resultat ferides per l'explosió d'un coet Katiuxa prop de l'hotel Palestina, al centre de Bagdad. El projectil ha caigut en una àrea propera a l'hotel, a la plaça Firdus, una de les principals artèries comercials de la ciutat, on hi havia l'estàtua de Saddam Hussein. L'explosió també ha causat importants danys materials a l'edifici de l'hotel, que normalment allotja periodistes i estrangers.

Trist aniversari

De fet, és en aquest hotel on fa precisament cinc anys el càmera espanyol José Couso va morir per un tret d'un tanc nord-americà. Coincidint amb l'aniversari, el seu germà Javier s'havia desplaçat fa només uns dies a Bagdad per retre-li un homenatge al mateix hotel, on va llegir un comunicat en el qual elogiava la tasca del seu germà i va col·locar unes flors al recinte en memòria seva.
Anar al contingut