L'Hospitalet de Llobregat

L'ICO inaugura la farmàcia oncològica més gran del sud d'Europa a Bellvitge

Disposa de dos robots que preparen el tractament específic per a cada pacient de forma molt precisa i eviten riscos als treballadors

RedaccióActualitzat

L'Institut Català d'Oncologia, ICO, al costat de Bellvitge, ha inaugurat aquest divendres la farmàcia oncològica més gran del sud d'Europa. Tindrà capacitat per subministrar 200.000 dosis de quimioteràpia l'any i disposa de dos robots, que preparen els fàrmacs.

Tot i que cada vegada hi ha més quimioteràpia en pastilles, la majoria encara continua sent intravenosa. Amb els avenços mèdics, es tracta d'una medicació cada cop més personalitzada. Aquests robots preparen el tractament específic per a cada pacient de forma molt precisa, i, com que el procés està tan automatitzat, també molt segura per al treballador, ja que es tracta de medicaments tòxics.

Aquesta farmàcia tan tecnificada ha costat prop de dos milions d'euros, pagats a mitges pel Departament de Salut i 10 empreses farmacèutiques.
I amb una nova manera de funcionar: la indústria farmacèutica no solament dóna els medicaments, sinó que passa a ser corresponsable. Per exemple, a través d'acords de risc compartit, en què el medicament es paga quan funciona i quan no funciona no es paga.

A la farmàcia de l'ICO hi ha un espai reservat per a l'educació sanitària dels pacients i també s'hi han habilitat unes àrees específiques per fer assajos clínics. De fet, ara ja el 20% dels fàrmacs que es dispensen són experimentals, però aquestes instal·lacions permetran potenciar encara més la investigació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut