Campament de Metges sense Fronteres a Libèria (Reuters)
Campament de Metges sense Fronteres a Libèria (Reuters)
Monròvia

Libèria registra una víctima mortal per Ebola després de ser declarada lliure del virus al maig

El virus torna a aparèixer a Libèria sis setmanes després que l'Organització Mundial de la Salut donés oficialment per acabada l'epidèmia en aquest país africà

Actualitzat

El virus d'Ebola ha tornat a aparèixer a Libèria sis setmanes després que l'Organització Mundial de la Salut donés oficialment per acabada l'epidèmia en aquest país africà. Així ho ha fet saber el viceministre liberià de Sanitat, Tolbert Nyenswah, i més tard ho ha confirmat la mateixa OMS. El primer cas és un noi de 17 anys, que ha mort per Ebola al comtat de Margibi, una zona rural pròxima a la capita, Monròvia, i que acull l'aeroport internacional més gran del país.

Després de confirmar el cas, l'OMS està a l'espera de més informacions de les autoritats de Libèria. Precisament el vicepresident ha assegurat: "No hi ha motiu d'alerta. El cos ha estat enterrat i ja s'ha començat a treballar amb el registre de contactes". Un cop analitzats els contactes, les autoritats hauran d'aïllar els possibles malalts.

Un total d'11.207 persones han mort d'Ebola a Libèria, Guinea i Sierra Leone des que es va declarar el brot de la malaltia el desembre del 2013, segons l'últim informe de l'Organització Mundial de la Salut, publicat el 24 de juny. Un 43% de les morts, precisament, es van registrar a Libèria.

 

 

Anar al contingut