Lloret de Mar

L'hoteler de Lloret de Mar deu 450.000 euros a l'ajuntament en taxes, impostos i rebuts d'aigua

L'Ajuntament de Lloret de Mar decreta el tancament de dos dels hotels que punxaven la llum

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha ordenat el tancament immediat dels hotels Savoy i Marina Sand a causa de les irregularitats en els subministraments energètics.

Els inspectors han descobert que el grup hoteler d'aquests establiments no pagava les factures de l'aigua ni els impostos municipals. L'hoteler de Lloret, de fet, deu 450.000 euros a l'ajuntament en concepte de taxes, impostos municipals i rebuts d'aigua. El deute fa dos anys que s'acumulava i l'ajuntament ja l'havia reclamat a través del consell comarcal.

A més, s'ha sabut que també tenia el gas punxat en els quatre establiments. El cas més greu és el de l'hotel Marina Sand, on no tenia ni comptador i havia fet una connexió il·legal. En el cas de la llum, el deute amb Endesa és de 210.000 per rebuts impagats i 168.000 euros estafats mentre tenia la llum punxada.

Aquest dimecres al vespre, el consistori d'aquest municipi de la Selva va enviar uns inspectors a l'Hotel Marina Sand, el més gran del grup, per comprovar les irregularitats denunciades en el subministrament de gas a l'edifici. Un cop confirmades, la reacció del consistori ha estat fulminant i ha donat 24 hores a l'empresa per reallotjar els clients, uns 500.

L'ultimàtum de l'Ajuntament de Lloret de Mar s'ha repetit amb l'hotel Savoy, al qual es va donar 48 hores per regularitzar la situació respecte al subministrament elèctric. Un cop transcorregudes i com que persistien les irregularitats, s'ha comunicat als directius que aquest divendres han d'haver reallotjat els seus clients. Els altres dos hotels que tenien punxada la llum són el Sun Village i el Mediterranean Sand, que ja havien tancat.

L'ajuntament ja ha començat els tràmits de sanció per la via penal i civil i alerta que serà molt exigent a l'hora de tornar a donar la llicència perquè els quatre hotels puguin tornar a obrir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut