Imatge d'arxiu de la taula d'un restaurant
Imatge d'arxiu de la taula d'un restaurant
Madrid

L'hostaleria calcula que li sortirà més a compte pagar les multes que complir la nova llei antitabac

La Federació Espanyola d'Hostaleria adverteix que molts empresaris del sector podrien incomplir la futura llei antitabac davant les pèrdues que calculen que comportarà pels seus negocis. Segons aquesta federació, amb l'enduriment de la llei antitabac actual els empresaris del sector deixaran d'ingressar uns 7.500 milions d'euros a l'any i destruirà entre el 3% i el 3,5% dels llocs de treball, uns 50.000.

Actualitzat
Un informe sobre els efectes econòmics que tindrà l'enduriment de l'actual llei antitabac espanyola calcula que aquesta provocarà una caiguda en les vendes de bars, restaurants i cafeteries de fins un 10%, cosa que suposarà un impacte d'uns 7.500 milions d'euros.

Por dels efectes

A més, segons ha explicat el director general de l'estudi, Juan Iranzo, els resultats indiquen que la tendència que s'ha donat en altres països és de retrocedir o flexibilitzar les prohibicions, com és el cas d'Eslovènia, els Països Baixos o Bèlgica. Alhora, subratlla que en els països on s'ha endurit la llei, com Irlanda o el Regne Unit, s'ha comprovat que s'han reduït les vendes, l'activitat i l'ocupació en el sector.

Incomplir la llei i pagar les multes

Per tot això, la Federació Espanyola d'Hostaleria creu que molts empresaris del sector incompliran la futura llei antitabac per evitar tancar. Segons el portaveu d'aquesta federació, José Luis Guerra, efectivament molts empresaris del sector hoteler es veuran obligats a incomplir la llei, i per tant a pagar les sancions corresponents, en lloc d'abaixar la persiana del negoci.

Petició per repensar-se l'enduriment

Guerra ha demanat al govern central que es repensi l'enduriment de la llei sobretot, diu, quan a molts països europeus on es va plantejar una legislació semblant a la que s'intenta impulsar a Espanya van acabar fent marxa enrere.
Anar al contingut