Dia de l'Orgull Gai

L'homosexualitat encara es persegueix en 70 països

Avui es commemora arreu del món el Dia de l'Orgull Gai. Coincidint amb aquesta jornada, ahir Amnistia Internacional va denunciar que l'homosexualitat continua sent perseguida per la llei en setanta països i en vuit, fins i tot, pot suposar la pena de mort. A Catalunya, a banda de les mobilitzacions al carrer, la Generalitat se sumarà a la jornada amb un gest simbòlic. Als edificis de diversos departaments hi onejarà, per primera vegada, la bandera amb l'arc de Sant Martí, el símbol del col·lectiu homosexual.

Actualitzat
Amnistia Internacional ha denunciat en un comunicat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull Gai que setanta països persegueixen encara per llei l'homosexualitat i que en vuit suposa la pena de mort. Països com l'Afganistan, l'Aràbia Saudita, l'Iran, Mauritània, el Pakistan, el Sudan, el Iemen i alguns estats del nord de Nigèria "inclouen a la seva legislació la condemna a mort per aquest motiu". L'ONG ha recordat que mentre que a la Unió Europea cap estat no penalitza les relacions homosexuals, existeixen excepcions com la de Polònia, on el viceministre d'Educació va presentar al mes de març un projecte per prohibir la "promoció de l'homosexualitat o qualsevol desviació" als centres educatius. En el mateix sentit, la Polònia dels germans Kazinski es plantegen prohibir els Teletubbies, després de considerar que el lila promou l'homosexualitat.

Davant de declaracions com la d'un diputat de l'Assamblea Nacional de Polònia, que va dir que "si els desviats comencen a manifestar-se, caldrà apallissar-los", Amnistia Internacional afirma que el país atempta contra el principi de no-discriminació reconegut a la Carta de Drets Humans i els compromisos que va firmar en entrar a la UE.

L'ONG ha posat en marxa una "ciberacció" a través de www.actuaconamnistia.org en la qual demana que el govern polonès freni el clima d'hostilitat i l'homofòbia institucional creixent al país. Amb tot, han volgut recordar que arreu del món aquesta persecució i discriminació es dóna en altres països com Nicaragua, Nigèria, Lituània, Rússia, Romania o Moldàvia. En tots ells es persegueix l'homosexualitat ja sigui per llei o bé prohibint tot acte o manifestació a favor dels gais.
Anar al contingut