Las Vegas

L'FBI deté el jove "hacker" que va aturar el virus WannaCry

L'oficina nord-americana l'acusa d'haver creat i distribuït el troià Kronos, que s'infiltra als ordinadors per robar els codis d'accés a comptes bancaris

RedaccióActualitzat

Marcus Hutchins, el jove britànic que es va fer famós el mes de maig per aturar el ciberatac global conegut com a WannaCry, ha estat detingut per l'FBI a Las Vegas.

Hutchins, de 23 anys, es va convertir en ciberheroi quan, tan sols registrant un domini per 10 dòlars, va aconseguir parar l'atac massiu que va bloquejar 230.000 ordinadors a més de 150 països. El virus va afectar importants serveis públics, com el servei de salut britànic, i empreses de tot el món.

L'oficina federal nord-americana l'acusa ara d'haver creat i distribuït un altre virus troià anomenat "Kronos", que s'infiltra als ordinadors a través dels navegadors. Un cop instal·lat al sistema, el virus aconsegueix els noms d'usuaris i les contrasenyes d'accés a diverses aplicacions, com els serveis bancaris.

Al "hacker", conegut amb el sobrenom de "Malware Tech", l'han detingut a la ciutat de Las Vegas, on assistia a un congrés de "hackers" i experts en seguretat informàtica. Un portaveu del Departament de Justícia nord-americà ha confirmat la detenció de Hutchins pel seu "rol en la creació i distribució del troià bancari Kronos".

 

 

 

Anar al contingut