Barcelona

L'exsecretari general de C's presenta un nou corrent d'esquerres dins del partit

L'exsecretari general de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) i diputat al Parlament, Antonio Robles, ha presentat el corrent intern Esquerra Liberal. L'objectiu és influir i portar el partit a un "espai de progrés amb una ideologia definida". De fet, es volen mostrar com "l'esquerra de C's". Aquest corrent defensa la creació d'un únic partit a nivell estatal que impedeixi el "xantatge" dels partits nacionalistes "a qualsevol dels dos grans partits estatals". Robles, amb tot, assegura lleialtat al president del partit, Albert Rivera.

Actualitzat

Entre els trenta punts programàtics que defineixen l'estratègia d'Esquerra liberal destaca la "defensa d'un únic partit nacional que es constitueixi en partit 'frontissa' per impedir el xantatge dels nacionalistes a qualsevol dels dos grans partits nacionals", segons assenyala el grup en un comunicat.

De fet, Robles ja ha apostat públicament per la "fusió" de C's amb la nova formació impulsada per Rosa Díez i Fernando Savater, malgrat que la direcció de Ciutadans és més partidària d'un simple acord electoral.

Esquerra Liberal també defensa els principis d'un estat laic, l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, una reforma de la Constitució amb l'objectiu de "tancar" l'estat de les autonomies, una política antiterrorista "per sobre de conjuntures de govern" i una reforma electoral inspirada en el principi d'"un home, un vot".

L'ala d'esquerra de la formació que presideix Albert Rivera també planteja "rebaixar les condicions perquè les comissions d'investigació i les compareixences urgents als Parlaments no puguin ser vetades per les majories implicades".

Anar al contingut