San Fernando de Henares

L'exsecretari de Caja Madrid nega que donés instruccions sobre les targetes "black"

Enrique de la Torre ha desmentit d'aquesta manera la declaració d'altres acusats, que han dit que ell els va explicar com utilitzar les "black", i ha assegurat que els membres del consell sabien que eren unes targetes de despeses de representació

RedaccióActualitzat

Vuitena jornada del judici per les targetes "black" a l'Audiència Nacional. Ha estat el torn de l'exsecretari de Caja Madrid Enrique de la Torre, que va ser el primer a definir el caràcter opac de les targetes a efectes fiscals. L'exresponsable de l'entitat ha negat que hagués explicat com s'havien de fer servir les targetes, com han declarat altres acusats.

"Jo era el secretari del consell, no donava instruccions a ningú i menys als membres del consell. Els membres del consell me'n podien donar a mi, però jo era el secretari, era un empleat, era un subordinat."

L'exresponsable financer ha defensat que era un sistema que funcionava des de feia temps i que tothom n'assumia implícitament la seva gestió:

"Cal tenir en compte la seva qualificació. Només s'ha de veure la composició del consell de Caja Madrid. Hi havia el secretari d'Estat d'Hisenda, el secretari d'Estat de Comerç, l'exconseller d'Hisenda de la Comunitat de Madrid, el president de la CEOE, etcètera. Crec que tots ells sabien, fins i tot més bé que jo, que es tractava d'una targeta de despeses de representació."

Durant aquesta nova jornada han de comparèixer davant del tribunal una vintena d'acusats més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut