Sevilla

L'exnòvio de Marta del Castillo i el seu amic, a presó incondicional

El jutge ha decretat presó comunicada incondicional i sense fiança per a dos dels detinguts per la desaparició de la noia sevillana Marta del Castillo. Es tracta de l'exnòvio de la jove i del seu amic. Tots dos han declarat durant quatre hores davant el jutjat d'instrucció número 4 de Sevilla. L'exparella de la víctima ja va confessar que l'havia mort, mentre que l'amic el va ajudar a desfer-se del cadàver. Els dos nois passaran la primera nit a la presó de Sevilla-1. En arribar als jutjats per declarar, els detinguts s'hi han trobat centenars de persones que han intentat colpejar el furgó en què han arribat a les instal·lacions judicials. El tercer detingut pel cas, un menor de 15 anys, ingressarà en un centre tancat per un presumpte delicte d'encobriment.

Actualitzat
Un centenar de persones s'han aplegat a les portes dels jutjats de Sevilla, on han escridassat els dos detinguts per la desaparició i mort de Marta del Castillo, malgrat que no s'ha trobat el cos de la noia, de 17 anys. El seu exnòvio, de 20 anys, n'ha confessat el crim i ha explicat a la policia que se'n va desfer llençant-lo al riu Guadalquivir. 

Així doncs, l'exparella de la noia, Miguel C. D., i un amic seu, que va actuar de còmplice en el trasllat del cadàver, Samuel B. P., han entrat als jutjats de Sevilla, on han declarat sobre la desaparició de la menor el 24 de gener.

A més, també s'ha detingut un tercer noi, un menor de 15 anys, després que s'han trobat indicis que podria estar relacionat amb el crim de Marta del Castillo. El jutjat de menors de Sevilla n'ha ordenat l'internament en un centre tancat per un presumpte delicte d'encobriment.

D'altra banda, el dispositiu de recerca del cos de la noia pel riu Guadalquivir ha quedat suspès fins aquest dimarts al matí, quan surti el sol. La policia ha afirmat que la recerca del cos s'està complicant, tot i que dóna per gairebé descartat que s'hagi endinsat cap al mar. En les tasques de recerca hi participen agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, especialistes dels grups de submarinisme dels dos cossos, helicòpters, embarcacions i vehicles, així com efectius de la Unitat Militar d'Emergència.
Anar al contingut