Berlín

L'exministre d'Afers Estrangers alemany s'aparta de la política per donar un ronyó a la seva dona

L'exministre d'Afers Estrangers alemany i líder del grup del Partit Social Demòcrata (SPD) al Bundestag, Frank Walter-Steinmeier, es retirarà durant unes setmanes de la política. La seva dona està molt malalta. "Els metges ens han dit que l'única cosa que podria ajudar-la seria un trasplantament de ronyó. Hem analitzat les diferents alternatives i hem decidit que jo mateix en sigui el donant". Amb aquestes paraules, l'excap de la diplomàcia alemanya, de 54 anys, anunciava en roda de premsa la seva decisió de sotmetre's a la intervenció.

Actualitzat
Les proves han constatat que l'exministre és compatible amb la seva dona. Steinmeier començarà tractament tan aviat com sigui possible. El trasplantament podria fer-se aquesta mateixa setmana.

Frank Walter-Steinmeier ha dit que espera poder tornar a estar en actiu a l'octubre. De cara a les eleccions del 2013, es postula com a candidat de l'SPD i rival de la cancellera Angela Merkel, amb qui va compartir govern de coalició fins al 2009. Durant la seva convalescència, el seu lloc al Bundestag l'assumirà el seu número 2, el veterà Joachim Poss.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut