Lles

L'exèrcit farà maniobres a l'Alt Empordà l'endemà de l'11 de Setembre

L'alcalde de Llers ironitza amb aquests moviments de l'exèrcit i diu que, tot i que són habituals, no acostumen a avisar de la seva presència

RedaccióActualitzat

L'exèrcit espanyol ha comunicat aquest divendres que farà maniobres militars a sis municipis de l'Alt Empordà, l'endemà de l'Onze de Setembre i durant tot el dia tretze.

El comunicat adverteix que mobilitzarà dos autobusos i 90 militars, que faran moviments a peu i en vehicle. Les poblacions on hi haurà presència de soldats seran les de Biure, Pont de Molins, Llers, Terrades, Cistella, i Boadella i les Escaules.

Carles Fortiana, l'alcalde de Llers, ha penjat el comunicat de l'exèrcit a les xarxes socials i ha ironitzat amb el fet que el desplegament sigui l'endemà de la Diada. Fortiana, en to de broma, es pregunta si això vol dir que "comença la invasió".

El batlle ha explicat que és habitual que l'exèrcit faci maniobres a la zona boscosa del municipi, però també ha dit que "no demanen pas permís, es limiten a comunicar-te que vindran".

 

Les maniobres a poblacions de l'Alt Empordà són bastant habituals per la proximitat amb la base militar de Sant Climent Sescebes. Alguns municipis, com Llançà, han aprovat mocions instant a la desmilitarització i reclamant que els exercicis es facin dins de les instal·lacions militars.

Anar al contingut