Beirut

L'exèrcit es desplega per tot el Líban i es fa càrrec de la seguretat

L'exèrcit del Líban s'ha desplegat per tot el país per intentar aturar els enfrontaments entre partidaris del govern prooccidental i l'oposició de Hezbollah. Des de les últimes hores, les forces armades -un actor neutral en el conflicte- han intensificat els controls i les patrulles en zones sensibles, com a la capital i a la regió muntanyosa del sud-est. La cúpula militar ha instat les parts a cooperar per garantir la seguretat i posar fi a la violència que en menys d'una setmana ha provocat més de 60 morts i uns 200 ferits.

Actualitzat

Després de reforçar les mesures de seguretat a les zones sensibles, especialment a Beirut i a la regió muntanyosa del sud-est, les forces armades han intensificat els controls i les patrulles per evitar qualsevol incident o presència armada. "Les unitats militars reprimiran qualsevol infracció individual o col·lectiva d'acord amb la llei, fins i tot si això implica recórrer a la força", ha manifestat l'exèrcit, en un comunicat.

La cúpula militar, que es presenta com a "garantia de la seguretat", ha instat les parts a cooperar i posar fi a la violència que en menys d'una setmana ha provocat 62 morts i uns 200 ferits. Abans del reforçament de les mesures de seguretat s'han repetit els combats a la segona ciutat del país, Trípoli, on han quedat ferides set persones.

A Beirut i a altres àrees es manté una calma relativa, ja que algunes carreteres -com la de l'aeroport- continuen tallades.

Mentrestant, ha d'arribar al país una delegació de la Lliga Àrab per ajudar a trobar una sortida a la crisi política.

Anar al contingut