Bogotà

L'exèrcit colombià actuarà amb "contundència" contra les FARC, després de la mort de 20 militars

L'exèrcit colombià té l'ordre d'actuar amb "contundència" contra les FARC, després de dos atacs de la guerrilla que van acabar amb la mort d'una vintena de militars. El president del país, Juan Manuel Santos, ha anunciat que les forces armades "no han de deixar de disparar ni un instant" fins que s'acabi el conflicte. Tot plegat quan hi ha negociacions de pau entre el govern i la guerrilla.

RedaccióActualitzat
El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha instat l'exèrcit a lluitar fins al final contra les FARC, després de la mort d'una vintena de soldats en dues emboscades de la guerrilla. El primer atac va passar al departament d'Arauca, a la frontera amb Veneçuela, i l'altre, a Caquetá, al sud. En els enfrontaments també haurien mort sis guerrillers.

Pel president colombià, l'estratègia que cal seguir és clara: "Les instruccions a les nostres forces armades són que no deixin de disparar ni un sol instant fins que arribem al final del conflicte, perquè és així com accelerarem el moment d'acabar amb aquest conflicte, sent contundents."

Aquestes accions violentes de les FARC arriben enmig de les negociacions de pau entre el govern i la guerrilla, que van començar fa vuit mesos. De fet, dins d'aquestes converses, les FARC havien anunciat l'alliberament d'un soldat nord-americà capturat fa un mes com a senyal de bona voluntat.

La guerrilla colombiana encara té uns 8.000 combatents en actiu. En cinc dècades de conflicte hi ha hagut 600.000 morts, 15.000 desapareguts i milions de desplaçats arreu de Colòmbia. Les negociacions de pau es fan sense que els guerrillers hagin declarat mai un alto el foc.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut