Lleida

L'exconseller Ausàs demana endarrerir el seu empresonament fins que el TC resolgui el seu recurs

L'exconseller de Governació, condemnat a quatre anys de presó per contraban de tabac, ha presentat un recurs d'empara davant el Constitucional

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Governació Jordi Ausàs, condemnat a quatre anys de presó per contraban de tabac, ha presentat un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional i reclama a l'Audiència de Lleida que retardi la seva entrada a la presó fins que es resolgui el seu cas. Té fins dilluns per ingressar-hi.

La petició d'Ausàs arriba després que el Tribunal Suprem va rebutjar el recurs de cassació presentat per l'exconseller i va confirmar d'aquesta manera la sentència de l'Audiència de Lleida. El tribunal el va condemnar per contraban a tres anys i nou mesos de presó, amb inhabilitació especial per a l'exercici del dret de sufragi passiu, i una multa de 195.000 euros, i a tres mesos més per pertinença a grup criminal. La sentència considerava "patent" que tenia assignat un paper de particular rellevància dins del grup de contrabandistes al qual pertanyia, com a encarregat de donar sortida al tabac cap al mercat interior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut