Brussel·les

L'Eurogrup demana al futur govern d'Espanya que prioritzi el control del dèficit

Els responsables de l'economia europea endureixen el to i adverteixen el futur govern espanyol que no hi haurà flexibilitat i caldran noves retallades

RedaccióActualitzat

L'Eurogrup ha tornat a demanar a Espanya que prioritzi el control del dèficit. En un missatge conjunt, l'Eurogrup i la Comissió Europea han llançat un advertiment al futur govern espanyol. Europa vol que el control del dèficit sigui prioritari pel nou executiu, sigui quina sigui la composició i el color d'aquest govern.

Per a Europa no hi ha marge per a la flexibilitat en el control del dèficit a Espanya i els responsables de l'economia han endurit el seu to i han recordat que el futur govern d'Espanya haurà d'estrenar-se amb noves retallades.

Precisament avui, el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha reconegut que el dèficit previst pel 2015 no es va complir i ha demanat més flexibilitat a Brussel·les per al 2016.

L'Eurogrup també ha fet un advertiment al govern portuguès perquè segueixi el camí marcat pel rescat i quadri els pressupostos. Portugal s'ha compromès amb els ministres d'Economia de l'eurozona a preparar mesures addicionals per assegurar el compliment del dèficit el 2016.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut