Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol tanca la gira per terres holandeses amb un empat contra l'Utrecht (2-2)

L'Espanyol ha tancat amb un empat el segon amistós de la seva gira holandesa. Els homes de Valverde han igualat a 2 davant l'Utrecht en un partit en què, amb una formació pràcticament nova respecte de la del partit de divendres, han començat força malament i han acabat força millor. Els holandesos s'han posat amb dos gols d'avantatge, però Luis García i Jonathan Soriano han establert la igualada final. La nota destacada ha estat el debut de Kameni, que fins ara no havia jugat cap partit amb la samarreta blanc-i-blava en aquesta pretemporada.

L'Espanyol tornarà d'Holanda, almenys, amb una idea clara: que els àrbitres holandesos, o són molt casolans, o són molt dolents. El d'avui, Nijhuis, ha ignorat dues clares faltes a Tamudo abans d'ensenyar la targeta groga a Albert Serrán gairebé en la primera falta dels espanyolistes. És normal que Valverde estigués empipat, però també ho podia estar pel joc de l'equip. Amb un onze en què només Clemente repetia titularitat, l'Espanyol ha cedit el terreny a l'Utrecht, i fins i tot ha mostrat nervis en defensa en algunes fases del primer temps. Els mals auguris s'han confirmat amb la lesió de Rufete, substituït per Coro; al cap de només quinze segons, al minut 22, Leroy George ha guanyat l'esquena de Clemente i ha afusellat Carlos Kameni, ja recuperat de la seva lesió.

Tot i que l'Espanyol ha intentat reaccionar abans del descans amb ocasions de Javi Márquez i Raúl Tamudo, la impressió era d'un equip inofensiu en atac, sense presència al mig del camp i tou en defensa. Res a veure amb el de fa dos dies contra el Heerenveen. Per la seva banda, l'Utrecht semblava sentenciar el partit amb un gol de Francis Dickoh només començar la segona part. L'asturià Luis García, però, ha revolucionat el partit després d'entrar al segon temps. Ha marcat el 2 a 1 al minut 66 i ha donat més presència a l'atac blanc-i-blau. Jonathan Soriano, a un quart d'hora per al final, ha signat l'empat definitiu. Segon gol del jove del Pont de Vilomara a la pretemporada, i l'Espanyol que torna d'Holanda imbatut.