Espanyol

L'Espanyol es deixa remuntar per l'Athletic i cedeix una agra derrota a San Mamés (2-1)

San Mamés va posar punt final a l'excel·lent ratxa de l'Espanyol després que els blanc-i-blaus hi van encaixar una dolorosa derrota per 2-1. L'equip de Pochettino, que encadenava cinc jornades sense perdre, va cedir al poder de La Catedral i va permetre que l'Athletic remuntés un partit que tenia totalment perdut. I és que la primera meitat dels periquitos va ser boníssima, amb un gol d'Osvaldo que va posar l'Espanyol al davant en el marcador. A la represa, però, l'equip català es va desfer incomprensiblement, i un cop de cap de Llorente i un golàs de falta de David López en cinc minuts van acabar enterrant les seves opcions.

L'Espanyol va ensopegar quan millor ho tenia per posar fi a una dècada de frustració a San Mamés. I és que el conjunt blanc-i-blau va estar molt a prop de la victòria, però una mala segona part va motivar que els de Pochettino perdessin un partit sis jornades després.

Els de Pochettino van deixar escapar el triomf veient la superba primera part dels seus homes. Els periquitos van tenir la pilota, van superar la pressió inicial dels locals, van dominar, van anar mastegant el gol i van acabar per avançar-se en el marcador gràcies a un gol d'Osvaldo. L'uruguaià havia avisat amb dues bones ocasions anteriors, mentre que l'Athletic només havia gaudit d'alguna aproximació intermitent, fruit del seu futbol a batzegades.

En el minut 33, però, Verdú es va treure del barret una assistència vertical que va habilitar Osvaldo perquè aquest, sol davant Gorka, fes el 0-1 amb contundència. Poc després, Dátolo va perdonar la sentència en un altre cara a cara amb Iraizoz però, malgrat tot, l'Espanyol va continuar manant. A falta de bons arguments, l'Athletic va recórrer a La Catedral. Amb l'esperit característic de San Mamés, els de Caparrós van confiar totes les seves opcions a l'èpica. I en el cas dels biscaïns això significa pilotada llarga i que Llorente i Toquero inventin. D'aquesta manera els bascos van trepitjar l'àrea de Kameni un parell de vegades però els va faltar qualitat per aconseguir l'empat.

Desfeta total

A la segona meitat, la mutació espanyolista va ser total. Els catalans es van atemorir davant l'empenta d'un Athletic contagiat per l'ànim del seu públic. Sense futbol però amb caràcter, els "lleons" van anar deixant l'Espanyol sense idees. Les aproximacions dels locals es van succeir, primer sense gaire perill i després obligant Kameni i la defensa periquita a treballar de valent.

Toquero i Llorente van acariciar el gol de l'empat mentre que l'Espanyol, incapaç de recuperar la possessió i jugar amb la pilota, amb prou feines va trepitjar l'àrea contrària. David López va tornar a tenir-ne una i tot seguit Llorente va creuar massa sobre la sortida de Kameni. En el 73, però, el gegant basc no va perdonar i amb un cop de cap letal va fer l'empat des de la frontal de la petita.

L'Athletic es va créixer fins al punt que, tot just cinc minuts més tard, David López va clavar una falta llunyana per tot l'escaire davant la impotència de Kameni i la desesperació dels espanyolistes. Va ser la justa sentència i el factor culminant que va posar punt final al somni espanyolista a San Mamés. I el proper partit espera el Barça a Cornellà-el Prat.