L'Espanyol aprofita els regals del Saragossa per guanyar 2-1 i tornar a la zona tranquil·la de Primera

L'Espanyol va encadenar la segona victòria consecutiva a Cornellà-el Prat derrotant el Saragossa 2-1. Un triomf important que serveix perquè els periquitos retornin a la zona tranquil·la de Primera Divisió i allunyin un cop més els fantasmes del descens. L'equip de Pochettino va saber aprofitar la feblesa de la defensa aragonesa per sumar els tres punts i deixar enrere un rival, el Saragossa, que encara no sap què significa guanyar lluny de La Romareda. Un contracop brillant culminat per Marqués a la segona part va suposar el triomf local després que un gol de Moisés en pròpia porta igualés el gol inicial de Verdú.

El joc de l'Espanyol continua presentant força carències, però, com a mínim, l'equip blanc-i-blau es va mostrar molt més inspirat de cara a porteria i el seu encert li va servir aquest cop per derrotar el Saragossa i sumar tres punts molt importants que l'allunyen de la zona de descens. El triomf per 2-1 va ser, també, demèrit d'un Saragossa molt fluix. L'equip aragonès, innocent, tou en atac i massa condescendent en defensa, va regalar pràcticament els gols als blanc-i-blaus i haurà de millorar molt per evitar el descens.

Després d'un inici irregular, els de Pochettino es van avançar en el marcador després que Verdú, en el minut 12, va aprofitar una badada monumental de la defensa aragonesa. Carrizo no va encertar a rebutjar un error de compenetració entre Goni i Ponzio i la pilota va quedar morta als peus del migcampista català, que va rematar a gol amb la portera buida.

De fet, aquesta va ser l'única rematada entre els tres pals de l'Espanyol en tota la primera part. El Saragossa, per la seva part, tampoc va fer res de l'altre món i sort en van tenir d'una falta lateral botada per Jorge López a cinc minuts pel descans que Moisés, en l'intent de tapar la rematada d'Arizmendi, va desviar al fons de la xarxa d'un impotent Cristian Álvarez.

Res va canviar en l'inici de la segona part. L'Espanyol de mica en mica va anar estirant les línies, conscient que l'empat el deixaria en una situació compromesa. Empès per aquesta necessitat i per saber-se més fort que el seu rival, l'equip blanc-i-blau va anar estirant les línies davant la passivitat aragonesa.

Contracop mortal

Callejón va avisar en un contracop que va evitar Diogo quan el davanter encarava tot sol la sortida a la desesperada de Carrizo. A la segona ocasió, però, l'Espanyol no va perdonar. Es complia el minut 71 quan Cristian Álvarez va capturar una pilota botada a la sortida d'un córner per enviar llarg cap a Callejón. Ponzio no va encertar a tallar l'assistència i el davanter espanyolista va encarar l'àrea del Saragossa per treure's un fort xut que Carrizo va poder rebutjar. La pilota va quedar morta a l'interior de l'àrea i Marqués, que tornava després de dos mesos lesionat, des del darrere, la va enviar al fons de la xarxa.

El 2-1 va trencar la resistència visitant i el Saragossa va acabar abaixant els braços per a alegria d'un Espanyol que torna a fer-se fort al seu estadi i veu com el descens es queda a cinc punts.