Lliga

L'Espanyol abandona els llocs de descens amb una remuntada heroica contra el Màlaga per 3 a 4

Segon partit de Ramon Moya a la banqueta de l'Espanyol i segona victòria consecutiva de l'equip blanc-i-blau en una remuntada espectacular contra el Màlaga a La Rosaleda. Els malaguenys van sortir en tromba i al descans ja guanyaven per 3 a 1, però en una segona part espectacular, l'Espanyol va donar la volta al marcador amb gols de Domoraud, Milosevic, Tamudo -de penal- i Maxi Rodríguez. Amb aquesta gran victòria, l'Espanyol ha sumat tres punts molt importants i surt de la zona de descens.

Al primer minut de partit, l'àrbitre va assenyalar un penal a favor del Màlaga per una caiguda de Dely Valdés a l'interior de l'àrea. El panameny va ser l'encarregat de llançar la pena màxima i va inaugurar el marcador. Argensó no va voler fer falta al davanter del Màlaga, però no va poder evitar tocar-lo amb els peus. L'Espanyol no va reaccionar i als 6 minuts, Darío Silva va fer el segon després d'una errada defensiva del francès Domoraud. L'uruguaià va batre Argensó amb un xut ras que va passar entre les cames del porter. En un inici elèctric, l'Espanyol va reaccionar després de la sortida en tromba del Màlaga i va reduir distàncies als 12 minuts amb un gol de cap de Domoraud. Però només tres minuts després, els malaguenys van tornar a ampliar l'avantatge amb el tercer gol, el segon del compte personal de l'exdavanter blanc-i-blau Darío Silva. Una altra vegada Domoraud va tornar a fallar en la cobertura. Amb el resultat tan favorable, el Màlaga va plantejar el partit al contraatac i va deixar el pes ofensiu a l'Espanyol. L'equip de Ramon Moya va intentar reaccionar, però el seu home més avançat, Savo Milosevic, semblava totalment desaparegut. Toni Velamazán va tenir una bona ocasió per marcar el 3 a 2 però Contreras va aturar l'esfèrica quan anava al fons de la seva porteria. Poc abans d'arribar al descans, Milosevic i Luque van tornar a arribar amb perill a la porteria del Màlaga. Les bones intervencions de Contreras van evitar que l'Espanyol pogués reduir el desavantatge. A la represa, Ramon Moya va donar entrada a Tamudo i De la Peña en el lloc de Luque i Velamazán en busca de més poder ofensiu en l'atac blanc-i-blau. Els canvis van tenir el seu efecte ràpid i Milosevic va marcar el segon gol de l'Espanyol rematant des de l'interior de l'àrea una centrada de Roger. Contreras es va estirar per evitar el gol, però la pilota va entrar en l'anomenat "gol fantasma". El Màlaga va donar un nou ensurt a la porteria d'Argensó en un llançament directe de falta de Gerardo que es va perdre fregant el pal esquerre. Als 21 minuts de la segona part, Fernando Sanz va cometre penal sobre Soldevilla i Tamudo va ser l'encarregat de transformar la pena màxima i posar l'empat a tres al marcador. Amb l'Espanyol a l'atac en busca del gol de la victòria, el Màlaga va estar a punt de marcar el quart al minut 75 amb un xut de Dely Valdés que Argensó no va poder aturar en primera instància. A la jugada següent, de nou el davanter panameny va estar molt a prop de fer el quart amb un cop de cap molt perillós. L'Espanyol va poder culminar una remuntada de somni a falta de 5 minuts per al final. Iván de la Peña va xutar al pal i venint des del darrere, Milosevic va fallar de forma incomprensible a porta buida. L'impossible va arribar al minut 43 de la segona meitat. En un contraatac, Maxi va trencar el fora de joc i va batre Contreras amb un xut creuat. Als 5 minuts de descompte, Argensó ha evitar en dues ocasions l'empat del Màlaga, sobretot amb una gran aturada en una falta de Darío Silva que anava a l'escaire. Al final, l'Espanyol va aconseguir una victòria heroica en el segon partit de Ramon Moya a la banqueta i va acabar amb una ratxa negativa en els seus desplaçaments. Aquest resultat serveix perquè els blanc-i-blaus surtin per primera vegada de la zona de descens.