Víctor del Árbol
Víctor del Árbol
París

L'escriptor barceloní Víctor del Árbol, nomenat Cavaller de les Lletres i les Arts franceses

RedaccióActualitzat

El govern de la República Francesa ha nomenat l'escriptor barceloní Víctor del Árbol "Chevalier de l'ordre des Arts et des lettres", Cavaller de les Lletres i les Arts, en nom de l'Acadèmia Francesa per la tasca i la contribució a l'enriquiment cultural de les lletres franceses i l'aportació de la literatura espanyola i el seu coneixement, segons ha informat Edicions Destino.

Del Árbol, que és el segon espanyol a rebre aquesta distinció, després d'Arturo Pérez Reverte, ha expressat que al seu parer "el poder literari de les nostres lletres, les veus que arriben des del nostre país reivindiquen el millor de la nostra societat".

Segons ha assegurat l'editorial, aviat s'anunciarà el comunicat oficial del Ministeri de Cultura francès i la data de la cerimònia de lliurament.

L'escriptor és autor de les novel·les "El peso de los muertos" (Editorial Castalia, Premi Tiflos de Novela 2006), "El abismo de los sueños" (finalista del XIII Premi Fernando Lara 2008) i "La tristeza del samurái" (Editorial Alrevés, Prix du Polar Européen 2012), traduïda a una desena d'idiomes i best-seller a França.

Les seves últimes obres són "Respirar por la herida" (Editorial Alrevés, finalista al Festival Internacional de Cinema Negre de Beaune 2014 a la millor novel·la estrangera), "Un millón de gotas" (Edicions Destino, guanyadora en 2015 del Grand Prix de Littérature Policière) i "La víspera de casi todo" (Premi Nadal de Novel·la 2016).

La seva última novel·la, "Por encima de la lluvia", és "una història sobre el veritable sentit de l'amor, el valor dels records i la importància de la experiència". Sortirà a la venda el 19 de setembre.

Anar al contingut