L'Escolania de Montserrat
L'Escolania de Montserrat
Montserrat

L'Escolania de Montserrat farà a l'estiu la gira més espectacular que ha fet mai

Cantaran en catedrals i auditoris emblemàtics de diferents ciutats dels Estats Units, on els han encarregat un tema en català

RedaccióActualitzat

L'Escolania de Montserrat farà la gira més espectacular que ha fet mai al final d'aquest curs 2016-2017. Durant dues setmanes actuarà a les principals ciutats de la Costa Est i Oest.

Després de l'exitosa gira de fa dos anys, l'Escolania tornarà als Estats Units. A finals de juny, hi aterraran una quarantena de cantaires acompanyats per una vintena de professors i cuidadors. El primer dels grans concerts el faran al cor de Manhattan, a la catedral de Nova York. Després viatjaran a Washington, on estrenaran, en català, una peça del compositor Bernat Vivancos.

L'Escolania cantarà en catedrals i auditoris emblemàtics, participarà en el festival commemoratiu del centenari del naixement del president John F. Kennedy i farà intercanvis musicals amb cors infantils de primer nivell.

Segons ha explicat Sergi d'Assís, prefecte de l'Escolania de Montserrat, els han encarregat que cantin una peça en català:

"Farem tot d'actuacions. La primera serà cantar al Kennedy Center, que és una mena d'auditori nacional dels Estats Units en el festival commemoratiu dels 100 anys de Kennedy, per tant, és una ocasió molt especial, i podrem cantar en català. Ens han encarregat que fem una peça en català."

L'endemà d'aquesta actuació, just el 4 de juliol, els escolans assistiran, com a públic, a la tradicional desfilada de la festa nacional dels Estats Units i al concert simfònic davant del Capitoli. La gira continuarà a San Francisco, on l'Escolania de Montserrat actuarà al costat del Pacific Boychoir Academy, guanyador de dos Premis Grammy. L'estada, que està finançada per les aportacions d'empreses i particulars catalans, acabarà a la catedral de Los Angeles.

L'Escolania va cantar per primer cop als Estats Units el 2014. En aquella ocasió va oferir concerts a l'església de Saint Thomas, a Nova York, i a Nova Jersey, a més de participar en una missa a Washington.

Anar al contingut