Cotxes esperant comprador en un concessionari. (Foto: ACN)
El pla PIVE incentiva la substitució de cotxes vells per nous. (Foto: ACN)
Madrid

Les vendes de cotxes cauen un 25% al novembre i acumulen cinc mesos de descens

Les matriculacions de turismes han caigut un 25,5% al novembre, segons les dades de les associacions de fabricants (ANFAC) i venedors (GANVAM). El mes que acabem de tancar se'n van vendre 64.515 unitats, davant de les 82.000 de l'any passat. Ja fa cinc mesos seguits que baixen les matriculacions d'automòbils, cosa que ha fet que el volum de vendes se situï en xifres de mitjans dels anys 90, d'acord amb el que expliquen les mateixes associacions. Tot i això, en aquests onze mesos del 2010 s'han matriculat més de 913.000 turisme un 5,9% més que en el mateix període de l'any passat.

Actualitzat
Les vendes a particulars van baixar més d'un 40% al novembre, un descens que només es va compensar en part per l'increment de les vendes a empreses i a les empreses de lloguer de vehicles, que van pujar un 13 i un 6%, respectivament.

Les matriculacions van disminuir en els segments de mercat de cotxes petits, mitjans i monovolums, mentre que van augmentar en el d'executiu, en què van créixer un 47%.

Davant d'aquestes xifres, els venedors i fabricants destaquen que estan fent un esforç de promoció i que comprar-se un cotxe és ara un 5% més barat que fa 5 anys i un 20% més que fa 20 anys. Segons el càlcul que han fet amb les dades de l'INE, "només" fan falta sis mesos de salari per adquirir un cotxe petit i deu mesos per ser propietari d'un de gamma mitjana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut