Logo de " The Pirate Bay"
Logo de " The Pirate Bay"
Madrid

Les pel·lis superen la música en nombre de descàrregues pirates

Així es desprèn d'un estudi de l'Observatori de la Pirateria i Hàbits Digitals, que també destaca que el sector dels videojocs és el menys afectat per aquesta pràctica.

RedaccióActualitzat
El nombre de pel·lícules piratejades a l'estat espanyol supera les descàrregues il·legals que es fan al món de la música. Així es desprèn d'un estudi de l'Observatori de la Pirateria i Hàbits Digitals, que també destaca que el sector dels videojocs és el menys afectat per aquesta pràctica. De les persones que han accedit a algun producte il·legal, el 43% van piratejar pel·lícules; el 32%, música; el 12%, llibres, i el 7%, videojocs.

L'informe també detecta que la meitat dels continguts descarregats són novetats i que un de cada tres usuaris que accedeixen il·legalment als diferents arxius digitals considera que "no fa mal a ningú". Mentrestant, segons els hipotètics càlculs del sector, si no es pogués obtenir aquests continguts de manera gratuïta, el valor de la música augmentaria un 361%; el dels vídeojocs, un 55%; el de les pel·lícules, gairebé un 46%, i el dels llibres, un 5%.

Altres estudis, com el fet per American Assembly, un centre de recerca en política pública on participa la Universitat de Columbia. Es va fer mitjançant enquestes telefòniques a 2.303 persones als Estats Units i Alemanya. Probablement, el seu resultat més cridaner és que "la gent mes pirata també són els mes grans compradors de música legal": de mitjana ho fan en una proporció 30% més.

També cal destacar que durant una reunió feta aquest mateix divendres a Ginebra, l'Organització Mundial del Comerç (OMC) ha autoritzat la sol·licitud d'Antigua per suspendre els drets d'autor dels Estats Units. La decisió confirma l'autorització prèvia de l'illa caribenya va rebre el 2007, i significa que les autoritats locals poden seguir endavant amb el seu pla per començar un portal de descàrregues que ofereix pel·lícules, música i programari sense compensar les empreses nord-americanes que els fabriquen.

El dimarts passat es va saber que el conegut portal suec "The Pirate Bay" ha posat rumb a Noruega i Espanya per mor de les pressions que han rebut per part de grups antipirateria.









Anar al contingut