Barcelona

Foment es compromet a reprendre les obres de la Sagrera el tercer trimestre d'aquest any

De la Serna descarta limitar el preu del lloguer i ampliar els contractes de tres anys i preveu que es puguin donar ajudes a rendes de fins a 900 euros en lloc de 600

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Foment s'ha compromès a reprendre les obres de l'estació de la Sagrera el tercer trimestre d'aquest any. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona després de la reunió que han mantingut el ministre Íñigo de la Serna. Ada Colau ha assegurat que la Sagrera ja no pot esperar més ja que és una obra que afecta milers de veïns.

De la Serna ha explicat que les obres començaran abans de l'estiu amb una inversió de 10 milions d'euros per al col·lector Prim i en el tercer trimestre de l'any es començaran els treballs de la mateixa base de l'estació. Pel ministre, un dels principals esculls és la judicialització que afecta aquesta infraestructura, però ha dit que es farà un "gran esforç administratiu" per resoldre aquest entrebanc.

Precisament per aquest motiu ha preferit mostrar-se prudent pel que fa a l'estació de Sant Andreu i no ha concretat terminis.

Colau descarta evitar pujades desorbitades

De la Serna, d'altra banda, ha descartat regular el preu de lloguer per limitar-lo, com li ha demanat Colau. També ha rebutjat modificar la Llei d'Arrendaments Urbans per ampliar els contractes de lloguer de tres anys i evitar les pujades desorbitades dels preus.

El ministre, en canvi, ha avançat que l'esborrany del pla d'habitatge 2018-2021 que prepara el govern espanyol preveu ampliar els topalls per rebre subvencions al lloguer, és a dir, que si abans es podia donar ajudes a rendes de fins a 600 euros al mes, ara les podran rebre també les que no arribin a 900 euros.

Per la seva banda, l'alcaldessa Ada Colau ha dit que l'Estat es juga el seu prestigi pel tema de les infraestructures pendents. 

Abans de la trobada, la primera oficial, Colau ja avançava que s'havia proposat com a prioritat la represa immediata de les obres de la Sagrera i la "regulació de lloguers per aturar l'especulació".

L'alcaldessa considera que la paralització fins ara de les obres de la futura estació de l'AVE de la Sagrera és una gran vergonya i que era necessari desbloquejar-les. Demanaven l'inici immediat de la construcció de la llosa de fonaments de l'estació de la Sagrera, l'execució del projecte aprovat de l'estació de Sant Andreu i l'inici immediat de les obres del col·lector de Prim.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut