Barcelona

Les empreses que faciliten la conciliació laboral i familiar tenen un 30% menys d'absentisme

Les empreses que posen en marxa polítiques de conciliació entre feina i família redueixen un 30% la taxa d'absentisme entre els seus treballadors. És el que diu un estudi elaborat pel Departament de Treball, en col·laboració amb l'IESE, en el qual han participat unes 600 empreses catalanes, un centenar de les quals aón pimes. Durant la presentació de l'estudi, la consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat que la conciliació, com a actiu que genera guanys als empresaris, constitueix un repte a assumir i un canvi en la cultura empresarial. També ha recordat que "estar més hores a la feina no vol dir estar més compromès amb l'empresa". L'estudi assegura que el 36% dels empresaris intenta que el seu personal acabi la jornada a l'hora prevista.

Actualitzat
L'estudi, titulat "Experiènces en organització del temps de treball en empreses de Catalunya", conclou que el 54% de les grans empreses consultades tenen polítiques per facilitar la conciliació familiar i laboral amb mesures de flexibilitat. Del centenar de pimes consultades, el 47% reconeix que ha eliminat obstacles per facilitar la vida dels seus treballadors.

L'informe també diu que la conciliació té més presència en aquelles empreses on hi ha un nombre més elevat de dones treballadores. La consellera Serna ha afirmat que "la conciliació és cosa d'homes i dones, però quan falten polítiques d'aquest tipus, les dones són les que en surten més perjudicades.

Les mesures de conciliació que més s'apliquen a les gran empreses són, per aquest ordre, les vacances flexibles, l'excedència per cuidar un familiar, l'horari flexible i la possibilitat de tenir mig dia lliure recuperable durant la resta de la setmana. Pel que fa a les petites i mitjanes empreses, les mesures més aplicades són les vacances flexibles, l'horari flexible i temps per cuidar un familiar.

Els sectors que més cuiden els seus treballadors en aquest sentit són el de les telecomunicacions, la banca, les finances i el de les assegurances.
Anar al contingut