Barcelona

Les dones de Millet i Montull diuen que no sabien res i que només signaven el que els deien els seus marits

Elles només signaven els documents que els deien els seus marits. Les dones de Fèlix Millet i Jordi Montull, Marta Vallès i Mercedes Mir, han declarat davant del jutge que investiga el cas de frau al Palau de la Música que elles ignoraven el contingut del que firmaven i que només seguien les instruccions dels seus marits. Tant Marta Vallès com Mercedes Mir presumptament haurien emès factures falses. La seva ha estat una declaració molt breu, a diferència de la que ha fet l'exsecretari del Palau. Joan Segura ha assegurat al jutge Juli Solaz que no sap on és el llibre d'actes de l'entitat, que suposadament custodiava i que és on consten els sobresous d'un milió d'euros anuals de Millet i Montull.

Actualitzat
Les dones de Fèlix Millet i Jordi Montull han sortit en llibertat sense mesures cautelars aquest migdia, després de declarar sobre el desviament de fons del Palau de la Música. Marta Vallès i Mercedes Mir han negat la seva implicació en els fets i han assegurat davant del jutge que no sabien res de les empreses de les quals eren administradores úniques.

Segons fonts judicials, Marta Vallès -la dona de Fèlix Millet- i Mercedes Mir -la dona de Jordi Montull- s'han limitat a assegurar davant del jutge que no sabien res de les empreses, ja que només ocupaven càrrecs formals, i confiaven en els seus marits.

L'advocat ha subratllat que les dones de Millet i Montull "ignoraven el que podien fer els seus marits, tenien una confiança absoluta en ells, lògic en una relació de parella", i ho ha justificat indicant que "són d'una generació diferent, abans les coses es feien d'una altra manera".

El llibre d'actes no apareix per enlloc


L'exsecretari del Palau Joan Segura assegura davant del jutge que investiga el cas de frau en l'entitat, Juli Solaz, que no sap on és el llibre d'actes que, teòricament, custodiava. Aquest llibre té certa importància per a la investigació del cas, ja que en les fotocòpies de les pàgines hi apareixen anotacions que justificarien els pagaments de bonus extraordinaris sospitosos a Millet, Jordi Montull, Gemma Montull i Rosa Garicano. Ara es vol comprovar si aquestes anotacions es van fer directament sobre el llibre o en fotocòpies.

Segura ha entrat a declarar a les deu del matí i el seu interrogatori, molt tècnic, s'ha allargat més del previst i ha obligat a endarrerir la compareixença de Marta Vallès i Mercedes Mir.

El 23 de març el jutge les va imputar, tal com demanaven la fiscalia i els advocats del Palau. Totes dues figuren com a administradores úniques de diverses empreses que suposadament van col·laborar en el desviament de fons que s'investiga, i que arriba als 35 milions d'euros. Tant Marta Vallès com Mercedes Mir presumptament haurien emès factures falses.

El nom de totes dues, Marta Vallès i Carme Mir, figura en qualitat d'administradores en les societats que Millet i Montull van idear per desviar diners del Palau de la Música. Mentre que Mir serà defensada pels mateixos advocats que el seu marit, Vallès ha escollit el despatx del conegut advocat Joan Piqué Vidal, condemnat a diversos anys de presó pel Tribunal Suprem per subornar Lluís Pascual Estevill.

Fins ara, els treballadors del Palau que han declarat davant del jutge com a testimonis han corroborat que hi havia una doble comptabilitat. L'excap de comptabilitat va ratificar que es treien diners en efectiu dels comptes de la Fundació a càrrec de l'Orfeó -l'única institució que no s'audita-, i es destinaven a fer pagaments en metàl·lic i en negre a proveïdors, mecenes i càrrecs del Palau.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut