Barcelona

L'enviament de missatges recordatoris redueix prop d'un 20% les visites perdudes a les consultes de l'ICS

Els centres hospitalaris de l'Institut Català de la Salut envien cada mes 95.000 missatges de text als usuaris per recordar-los el dia i l'hora de les visites.

RedaccióActualitzat
Els centres hospitalaris de l'Institut Català de la Salut (ICS) envien des de començaments d'any missatges de text als mòbils dels usuaris per recordar-los el dia i l'hora de la visita mèdica. Amb aquest sistema, que envia uns 95.000 SMS mensuals, l'ICS ha aconseguit reduir un 19,4% les visites perdudes durant el primer semestre de l'any.

Aquests missatges informen els usuaris sobre on han d'anar, la data i l'hora de la visita, i també faciliten un número de telèfon de contacte per a qualsevol consulta o canvi de cita. Els recordatoris s'envien de forma automatitzada des d'una plataforma compartida pels vuit hospitals de l'ICS.

Voluntat d'implantar-ho també a l'atenció primària

D'altra banda, la xarxa d'atenció primària de l'ICS també vol potenciar l'enviament de missatgeria, via mòbil o correu electrònic, d'informacions d'interès per a la ciutadania. Per aquest motiu, els centres estan donant a conèixer la iniciativa i demanen el consentiment als usuaris per recollir dades com el número de telèfon mòbil i l'adreça de correu electrònic. L'objectiu és generalitzar aquest servei de missatgeria a tot el territori català durant els propers mesos. A hores d'ara, aquest sistema ja està actiu en 52 centres d'atenció primària del Vallès Occidental.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut