Enrique Ortiz durant la seva compareixença davant el jutge
Enrique Ortiz durant la seva compareixença davant el jutge
Madrid

L'empresari Enrique Ortiz confessa que va finançar campanyes electorals del PP valencià

El president del Grup Cívica admet en un escrit de defensa que va finançar il·legalment les campanyes del 2007 i del 2008

RedaccióActualitzat

L'empresari Enrique Ortiz, investigat pel "cas Gürtel", ha admès que va finançar de manera irregular el Partit Popular. En l'escrit de defensa que ha presentat l'empresari al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que el vol jutjar, Ortiz explica que va finançar el Partit Popular del País Valencià (PPCV) a les campanyes electorals de les municipals i autonòmiques del 2007 i de les generals del 2008. L'empresari reconeix d'aquesta manera les tesis de les acusacions en una confessió amb la qual pretén aconseguir una rebaixa de la pena.

Enrique Ortiz, implicat també en la trama de corrupció que va costar el càrrec a l'alcaldessa d'Alacant Sonia Castedo, és el primer empresari que admet haver participat en pràctiques corruptes al PP valencià. El president del Grup Cívica s'asseurà al banc dels acusats al costat dels caps de la "trama Gürtel", Francisco Correa i Álvaro Pérez, "El Bigotes".

En el seu escrit de defensa, Ortiz assumeix haver abonat 348.115 euros al PPCV amb motiu de la campanya de les eleccions generals. Sol·licita com atenuant la "confessió tardana dels fets" i que la pena sigui rebaixada de quatre anys a un any i tres mesos. Al mateix document demana que la pena de presó sigui substituïda pel pagament de la multa corresponent i que, en el cas que no s'acceptés, "suplica" que el tribunal acordi la suspensió de l'execució de les penes privatives de llibertat.

L'Audiència Nacional va acordar el passat 26 de febrer obrir judici oral contra una vintena d'acusats, entre ells cinc exalts càrrecs de la Generalitat Valenciana i empresaris.

Anar al contingut