Els treballadors del centre, aquest dimecres.
Els treballadors del centre.
Castelló d'Empúries

L'Empordà es mobilitza per salvar el Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls

Els ecologistes i la societat civil es mobilitzen contra el tancament del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Salvem l'Empordà organitza una festa reivindicativa aquest diumenge a les portes del Parc. La Generalitat està disposada a mantenir-lo obert si es troba finançament extern.

RedaccióActualitzat
L'anunci de tancament, aquest mes, del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha provocat el rebuig de grups ecologistes, ajuntaments, partits polítics i el món artístic i cultural de la zona. L'organització Salvem l'Empordà prepara una acció de protesta per diumenge a les 12 del migdia al mateix centre, que fa 30 anys que funciona.

Acompanyada de l'exdirector del Parc, Jordi Sargatal, o d'artistes com Lluís Roura. La portaveu de la plataforma Salvem l'Empordà, Barbara Schmidt, ha destacat la feina necessària que es fa al centre, on cada any atén més d'un miler d'animals ferits.

Un ERO farà fora els tres treballadors del centre a mitjans de mes, i la Generalitat proposa traslladar els animals ferits a equipaments similars de Lleida i Barcelona. Des de la Direcció General de Medi Natural s'ha anunciat que estan disposats a mantenir-lo obert si es troben diners per finançar-lo que no depenguin de recursos públics.

El Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà té un pressupost que no supera els 120.000 euros anuals.
Anar al contingut