Barcelona

L'automoció presenta els seus cotxes connectats al MWC, amb la presència de Lewis Hamilton

Seat i Ford han presentat un sistema que permet al conductor fer servir el cotxe com un telèfon intel·ligent

RedaccióActualitzat

El campió mundial de Fórmula 1, Lewis Hamilton, ha estat l'estrella convidada al Congrés Mundial de Mòbils. El sector de l'automoció, cada vegada més important al MWC, és un exemple de com el concepte de l'internet de les coses triomfa en tots els àmbits tecnològics. En un acte organitzat per Qualcomm i l'equip Mercedes AMG Petronas, Hamilton ha apuntat que el monoplaça actual és "encara més potent" que el de l'any anterior i ha destacat que l'avanç tecnològic en els cotxes és increïble, ja que l'automòbil té molts sensors que donen una gran quantitat d'informació per saber en tot moment el seu estat.

Algunes marques automobilístiques han presentat les últimes novetats tecnològiques al MWC. Seat i Ford han presentat un sistema similar que permet al conductor fer servir el cotxe com un telèfon intel·ligent. Li podem demanar que posi una cançó, que faci una trucada o que connecti les pantalles del darrere perquè els nens vegin una pel·lícula. Cadascuna d'aquestes empreses perfilen aliances per crear una plataforma on oferir botigues, restaurants, benzineres o pàrquings al conductor.

Seat presenta un cotxe que s'obre amb el mòbil. A més, podem donar permisos a altres mòbils, per exemple al dels nostres fills, per agafar-lo només entre setmana i no els caps de setmana.

Pel que fa als cotxes sense conductor, Ford i Seat coincideixen a dir que trigarem encara a veure'ls circular perquè cal adaptar infraestructures i també canvis legislatius de responsabilitat si hi ha un accident.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut