La principal prova de càrrec ha estat la identificació mitjançant les imatges de les càmeres de seguretat
La principal prova de càrrec ha estat la identificació mitjançant les imatges de les càmeres de seguretat
Cambrils

L'Audiència de Tarragona condemna a 18 anys de presó l'atracador que va matar la caixera d'un banc de Cambrils

La sentència també ratifica que l'acusat formava part d'una banda molt violenta que va cometre almenys 25 atracaments entre 2008 i 2010

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a 18 anys de presó l'atracador que va matar una caixera d'una entitat bancària de Cambrils, al Baix Camp, el 2010. La sentència compta amb el vot particular d'una jutge que en demana l'absolució en estimar que existeixen dubtes en la identificació de l'acusat.

En la sentència, l'Audiència considera provat que l'acusat va ser l'autor del tret mortal que va acabar amb la vida de la caixera, de 25 anys, a la sucursal del Banc Santander de Cambrils. També ratifica que l'acusat formava part d'una banda molt violenta que va cometre almenys 25 atracaments entre 2008 i 2010 en diferents punts d'Espanya i que en el moment d'assaltar la sucursal de Cambrils anava acompanyat d'un altre home.

No obstant això, un vot particular d'una magistrada qüestiona aquesta identificació i, davant del dubte, aplica el principi d'afavorir a l'acusat i en demana l'absolució.

La principal prova de càrrec ha estat la identificació mitjançant comparacions morfològiques entre la seva imatge i les recollides per les càmeres de seguretat. Malgrat que portava una gorra i elements postissos, l'Audiència considera que hi ha imatges "indubtables" que permeten identificar l'acusat com l'autor de l'atracament mortal.

A més, la investigació va trobar un tiquet d'autopista el 24 d'octubre -un dia abans de l'atracament- amb sortida a Saragossa. L'acusat ho va justificar dient que és devot a la Verge del Pilar i que havia anat a posar-li tres espelmes, encara que els jutges no ho troben provat.

Al març del 2011, una operació policial conjunta entre l'Ertzaintza, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va detenir cinc membres d'una banda d'atracadors, entre els quals l'acusat.

Anar al contingut