Pas de vianants on aquest dimarts ha estat atropellada una nena de dos anys i mig a Madrid (Foto: EFE)
Pas de vianants on aquest dimarts ha estat atropellada una nena de dos anys i mig a Madrid (Foto: EFE)
Madrid

L'atropellament mortal d'un menor a Madrid augmenta la intensitat del debat sobre la seguretat del vianant

Dos casos d'atropellament mortal en només dos dies han reactivat el debat sobre el perill de la convivència entre els vianants i els vehicles de motor. El ritme frenètic de les ciutats posa a prova la vulnerabilitat dels vianants i l'atenció dels conductors. A més, la feblesa dels vianants es veu accentuada quan el transeünt és una persona menor d'edat. Per ara, ja són 15 els vianants morts als carrers de Barcelona el 2010 i dades de la mateixa ciutat mostren que cada dia es comptabilitzen més de quatre atropellaments de mitjana.

Actualitzat
Una nena de dos anys i mig ha mort atropellada per un autobús de l'empresa municipal de transport de Madrid aquest dimarts al migdia. L'accident ha ocorregut al barri madrileny de Batán quan la menor ha sortit a la calçada després de deixar anar la mà de la seva mare, com han explicat testimonis presencials a la Policia Municipal, l'òrgan encarregat de la investigació del succés.

Els equips d'emergència que han acudit al lloc dels fets no han pogut fer res per salvar-li la vida ja que la mort de la menor s'ha produït a l'acte. La mare, que igual que la nena és d'origen bolivià, i el conductor de l'autobús han hagut de ser atesos pels psicòlegs del Samur a causa del fort impacte emocional que han patit.

La seguretat del vianant, a debat

Aquest nou accident mortal que pateix un menor arriba només dos dies després que un nen de 10 anys va perdre la vida en un atropellament múltiple a l'encreuament de l'avinguda Meridiana amb el carrer d'Espronceda de Barcelona, en el qual també van resultar afectades tres persones més. Els ferits són un altre menor de 4 anys, que es troba estable i conscient, i dues dones, una de les quals continua en estat greu mentre que l'altra ja ha estat donada d'alta.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut