Palma

L'Assemblea de Docents, premiada a la Nit de la Cultura

L'entrega dels premis que atorga l'Obra Cultural Balear es va convertir en un acte multitudinari en favor de la llengua i la cultura catalanes. L'acte va acabar amb tot el públic dret entonant "La Balanguera" i amb crits finals d'independència.

RedaccióActualitzat

L'entrega dels premis que cada any per aquestes dates atorga l'Obra Cultural Balear en la Nit de la Cultura es va convertir, aquest diumenge, en un acte multitudinari en favor de la llengua i la cultura catalanes. El president de l'entitat, Jaume Mateu, va recordar aquest 2013 a punt d'extingir-se com un any molt dolorós pels atacs del govern de José Ramón Bauzá contra el català. I, vaticinant que aquests atacs continuaran, Mateu va confirmar la voluntat de l'OCB de seguir liderant el moviment de lluita en defensa de la llengua i cultura catalanes a les Illes.

Entre els guardonats amb un premi que reconeix la tasca en defensa de la llengua i cultura catalanes a les Illes hi ha l'Assemblea de Docents balear -en peu de guerra contra el govern Bauzá-, l'Escola de Música Ireneu Segarra de Palma, o la versió catalana de Viquipèdia.

En l'acte també s'ha homenatjat el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel en el centenari del seu naixement, amb un espectacle de Biel Mesquida i Maria del Mar Bonet.

L'acte s'ha tancat amb l'aparició de dos llaços quadribarrats gegants a dalt de l'escenari, amb tot el públic dret entonant "La Balanguera" i amb crits finals d'independència.

Aquesta 27a edició de la Nit de la Cultura serà recordada per la gran quantitat de samarretes verdes, el símbol dels docents a les Balears, i l'exhibició de la senyera, malgrat la llei de símbols aprovada pel govern del Partit Popular.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut