Moment de la detenció de Robert Lewis Dear
Colorado Springs

L'assassí de la clínica de Colorado va cridar "no més trossos de nadons"

En el moment de la detenció va cridar en contra de l'avortament i de la utilització dels teixits fetals a la recerca mèdica

Actualitzat

L'autor de la mort de tres persones en un tiroteig en un centre de planificació familiar a Colorado Springs hauria actuat mogut per les seves idees contràries a l'avortament.

Segons diversos mitjans de comunicació nord-americans, en el moment de la detenció, Robert Lewis Dear hauria cridat textualment: "no més trossos de nadons", en referència als avortaments que es practicaven al centre i al fet que s'utilitzen teixits dels fetus per a la recerca amb cèl·lules mare.

Robert Lewis Dear és un home de raça blanca, de 57 anys, i a qui es descriu com una persona solitària que vivia a la muntanya en una cabana sense aigua ni electricitat.

Dear va estar atrinxerat durant més de cinc hores a la clínica de planificació familiar. Tres persones van morir i hi ha nou ferits de diversa consideració.

Si es confirma que aquest va ser el mòbil de l'atac, es tractaria del primer cas en sis anys que s'atempta amb víctimes contra un centre de planificació familiar als Estats Units. El centre de Colorado Springs havia estat objecte de nombroses protestes per les pràctiques avortistes que s'hi feien.

L'Estat de Nova York augmentarà la seguretat als centres de planificació familiar

El governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, ha anunciat que ha decidit augmentar la seguretat en els centres de planificació familiar, després del tiroteig a Colorado.

La policia estatal ja s'està mobilitzant i aquest dilluns té previst que els seus agents visitin més de 60 centres per donar assistència sobre qüestions relacionades amb la seguretat i els plans i mesures d'emergència.

Anar al contingut