Barcelona

L'arquebisbat de Barcelona investigarà una missa per a la División Azul a l'Hospitalet de Llobregat

Es va permetre que membres de la germandat custodiessin l'altar quadrats amb disciplina militar i sostenint insígnies feixistes

RedaccióActualitzat

L'arquebisbat de Barcelona investigarà la missa que es va fer a la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat. Una missa per a la División Azul en la qual es van exhibir banderes franquistes. 

Segons va destapar el diari digital "La Directa", l'acte estava convocat per la Germandat de Combatents de la División Azul de Barcelona. Dins la parròquia es va fer una missa oficiada pel capellà Custodio Ballester, que va permetre que membres de la germandat custodiessin l'altar quadrats amb disciplina militar i sostenint insígnies feixistes.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el mossèn diu que "La Directa" ha tergiversat la realitat.

"Em resulta sorprenent que una missa per uns difunts, siguin els que siguin, s'hagi convertit en un article calumniós i absolutament distorisionat i exagerat".

El capellà ja s'ha posat en contacte amb l'arquebisbe de Barcelona per parlar d'aquesta qüestió, però no la tractaran en profunditat fins que Joan Josep Omella no torni de Roma. Ballester creu que al final s'entendran.

En un comunicat, l'arquebisbat de Barcelona remarca que la missió de l'església no ha de ser mai fer política.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut