Cornellà

L'ANC pressionarà els partits perquè consensuïn un punt comú per la independència de cara al 27-S

L'Assemblea no descarta impulsar una "candidatura de país" i presentar-se a les eleccions si no hi ha acord sobre el full de ruta

Actualitzat

L'ANC pressionarà els partits perquè consensuïn, de cara als comicis del 27 de setembre, un punt comú cap a la independència als seus programes electorals. TV3 ha tingut accés a la proposta que l'entitat fa als seus representants al territori perquè la votin el mes d'abril.

L'Assemblea critica el paper dels partits sobiranistes en els últims mesos i fa una crida a focalitzar els esforços a incrementar la pressió política i augmentar la incidència de l'ANC en sectors no independentistes. En cas que l'Estat impedís la celebració de les eleccions o no hi hagués acord sobre el full de ruta, l'entitat es plantejaria impulsar una "candidatura de país" i acudir als comicis del 27-S.

Les bases de l'ANC hauran d'aprovar la ponència marc de l'entitat en l'assemblea del 12 d'abril.

Crida a escollir "regidors compromesos amb el país"

En l'acte "27092015: On tot comença", celebrat a la Fira de Cornellà, la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, ha insistit que les eleccions del setembre "no són normals, sinó definitives". Abans, però, Forcadell ha recordat que "hi ha la fita de les eleccions del 24 de maig", en què ha demanat aconseguir una majoria d'alcaldes i regidors "compromesos amb el país" i "disposats" a convertir el 27-S "en el referèndum que no ens van deixar fer".

En un discurs amb un fort component social, Forcadell ha afirmat que la independència "vol dir tenir veu pròpia a Europa i al món, però també vol dir tenir eines i recursos per millorar les condicions de vida de la gent".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut