L'ANC entrega el xec amb els 1.500¿ a Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes (ACN)
L'ANC entrega el xec amb els 1.500¿ a Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes (ACN)
Calldetenes

L'ANC lliura 1.500 euros a l'alcalde de Calldetenes per fer front a la multa per no penjar la bandera espanyola

L'alcalde de Calldetenes havia de fer front a una sanció de 1.500 euros pel fet de trigar 10 mesos a acatar la sentència que l'obligava a penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha entregat 1.500 euros a l'alcalde de Calldetenes, el convergent Marc Verdaguer, per fer front a la multa que li va imposar la delegació del govern espanyol per haver trigat deu mesos a penjar la bandera espanyola del consistori.

El juny del 2014, el jutjat va obligar el consistori de Calldetenes a hissar la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, però no ho va fer fins a l'abril del 2015.

L'ANC ha recaptat els diners a través d'una campanya que va començar després que el jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona desestimés el recurs que l'Ajuntament havia presentat contra la sanció econòmica. Una sanció econòmica que l'alcalde de Calldetenes havia de pagar de la seva butxaca.

L'advocat del municipi va recórrer la multa, amb l'argument que per comprar la bandera calia demanar una partida pressupostària aprovada en ple. El jutge, però no va admetre el recurs contra la sanció econòmica.

L'ANC va engegar una campanya per recaptar els diners necessaris per fer front a la sanció, en què han participat entitats, partits polítics, empreses i particulars.

 

 

Anar al contingut