Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, en una imatge d'arxiu
Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, en una imatge d'arxiu
Barcelona

L'AMI envia més de 400 cartes a alcaldes d'arreu del món per donar a conèixer el procés sobiranista

La campanya d'internacionalització vol evitar els filtres de la diplomàcia espanyola i està coordinada amb el Departament d'Exteriors

RedaccióActualitzat

L'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, ha enviat més de 400 cartes a diferents alcaldes d'arreu del món en què s'informa del procés sobiranista a Catalunya i el full de ruta que hi ha previst per culminar la independència. L'objectiu és que sigui una informació directa des del món local, sense els filtres que hi acostuma a posar la diplomàcia espanyola, segons ha explicat a Catalunya Ràdio la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

"Aquesta campanya el que vol és fomentar el contacte de municipi a municipi, per evitar la transmissió d'informació a través dels estats, en què moltes vegades queda aturada aquesta informació. Al món municipal, hi tenim vies de comunicació directa i aquestes són les que utilitzem."

La carta s'ha enviat als municipis agermanats amb pobles catalans que formen part de l'AMI, i també als alcaldes de 100 capitals mundials i a les 100 ciutats més grans del món. La tramesa consta d'una carta de la presidenta de l'AMI i d'un díptic, versionat en 7 idiomes, que inclou informació bàsica sobre Catalunya, el procés sobiranista i el referèndum que el president, Carles Puigdemont, preveu per a finals de setembre. Segons Neus Lloveras, aquesta campanya està coordinada amb la conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat.

Entre d'altres coses, la informació que envia l'AMI en aquestes cartes explica la voluntat del poble de Catalunya de tenir un estat propi, el caràcter pacífic del procés i la negativa de l'estat espanyol a deixar votar els catalans en un referèndum d'autodeterminació.

Anar al contingut