Miravet

L'alcalde de Miravet critica la gestió del cabal de l'Ebre: "A la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre no n'aprenen"

"Fan càlculs i previsions que després no es compleixen", afegeix

Actualitzat

"Com sempre, a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre no n'aprenen. Fan càlculs i previsions que després no es compleixen". Així d'indignat s'ha mostrat l'alcalde de Miravet, Toni Borrell, als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio". Ell, com altres alcaldes de la zona, han criticat la gestió de la crescuda de l'Ebre per no haver desembassat l'aigua del riu amb prou antelació per evitar riscos.

"Havien previst un cabal per a tota la setmana de 1.600 metres cúbics per segon i ara en tenim 1.850, una riuada", ha continuat, i s'ha lamentat: "La previsió no la decidim nosaltres i voldríem que es mantingués el cabal i no anés a més, que no negués els conreus, ni augmentés el nivell al poble, ni ens creés maldecaps".

Després d'arribar a màxims a les dues de la matinada d'aquest dijous, el cabal de l'Ebre ara es manté estable, crescudes més prolongades dels últims anys. L'Ebre ha protagonitzat una de les crescudes més prolongades dels últims 20 anys.

La CHE nega que s'actuï en benefici de les elèctriques

El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha defensat la gestió feta durant la crescuda del riu i ha assegurat que els danys a Catalunya gairebé no es notaran a diferència del que ha passat a l'Aragó i a Navarra. En declaracions a Catalunya Ràdio, Xavier de Pedro ha negat rotundament que s'actuï en benefici de les empreses hidroelèctriques:

"Qui decideix és el comitè de crisi d'aquesta gestió de crescudes que està a la Confederació i les hidroelèctriques, en aquest tipus de circumstàncies, han de complir estrictament les ordres que els donem."

Multa a Miravet per la depuradora

Justament en ple debat sobre la gestió de la crescuda del riu, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha sancionat l'alcalde de Miravet amb una multa de 3.600 euros perquè no tenen depuradora.

Borrell, que també ha estat entrevistat a "Els matins", s'ha mostrat indignat per aquesta sanció: "A banda de l'afany recaptatori que tenen i de no saber gestionar i resoldre els problemes que vivim cada dia, o puntualment, que ens haguem de trobar ara amb aquest estufat dels 3.600 euros del sanejament! I estic segur que als pobles de Logronyo o Saragossa o de riu amunt, que no sigui tram Ebre català, no els hi giren."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut