Lakaste, grup guanyador del Sona 9 (ACN)
Lakaste, grup guanyador del Sona 9 (ACN)
Barcelona

Lakaste guanya el concurs de maquetes Sona 9

El conjunt empordanès Lakaste ha estat el guanyador del Sona 9, el certamen que promouen la revista "Enderrock", TV3 i Catalunya Ràdio per potenciar els nous valors musicals a Catalunya

BarcelonaActualitzat
El grup Lakaste ha guanyat el concurs de maquetes Sona 9 d'aquest any. El grup, liderat per Núria Castelló, són de l'Empordà, de la ciutat de Figueres, i la seva proposta es defineix de pop d'autor amb connexions amb el rock, el folk, les havaneres i fins I tot la cançó francesa.  El grup figuerenc va apostar per gravar la cançó "Dies d'havaneres", un clàssic del seu repertori.
 

 

 

Chet, finalistes i premi Joventut, són barcelonins. El seu nom és un homenatge al trompetista nord-americà Chet Baker. Les seves influències, però, traspassen el jazz i arriben al pop, la bossa nova i fins i tot a la música clàssica. El resultat és una proposta de pop de cambra i molt elegant.

 

 

Paper de Plàstic, també finalista del Sona 9 i que s'ha endut el premi Èxit, és un trio de Barcelona amb una música que beu del folk, l'electrònica, el rock, el funk o el punk. Per aquesta banda de Barcelona, el pop, diuen, és un art.

 

 

Després de 9 mesos de competició, d'haver superat les diverses fases i eliminatòries del concurs, els guanyadors del Sona 9 podran enregistrar un disc a l'estudi que desitgin, realitzaran una gira d'àmbit nacional i es beneficiaran d'una campanya de difusió de l'àlbum i la seva presentació. Els finalistes també seran recompensats amb alguns directes i enregistraments.

 El certamen del Sona 9 el promouen la revista "Enderrock", TV3 i Catalunya Ràdio per potenciar els nous valors musicals a Catalunya.

 

 

 

Anar al contingut