Uns 3,5 milions de persones van visitar l'any passat el Coliseu. (Foto: Reuters)
Uns 3,5 milions de persones van visitar l'any passat el Coliseu. (Foto: Reuters)
Roma

L'Ajuntament de Roma i el govern italià es disputen la propietat del Coliseu

Itàlia ingressa cada any milions d'euros gràcies al seu patrimoni, però qui ha de recaptar aquests diners i gestionar aquests béns? L'Estat se'n reserva la tutela i això no agrada als ajuntaments. L'últim a alçar la veu ha estat el consistori de Roma pel seu monument més emblemàtic: l'amfiteatre Flavi, més conegut com al Coliseu.

Actualitzat
L'any passat, uns 3,5 milions de persones van visitar el Coliseu i hi van deixar més de 30 milions d'euros. Aquesta recaptació va íntegrament cap el govern italià. L'Ajuntament de Roma n'ha demanat al menys el 30% per poder reinvertir-la en el manteniment d'aquest monument i també d'altres de la ciutat.

El consistori també ha reivindicat la gestió dels fòrums imperials, on tampoc té cap competència. L'Estat, però, no està disposat a cedir ni un mil·límetre i ja ha respost amb un "no" rotund a les peticions del consistori.

No és la primera vegada que hi ha un conflicte d'aquestes característiques entre els ajuntaments italians i el govern. Un dels més llargs i polèmics és el que mantenen l'Ajuntament de Florència i l'Estat per la propietat del "David" de Miquel Àngel.

Anar al contingut