L'enòleg i el director general del celler Lagravera, Ivà Gallego i Sergi Garcia, respectivament, mostren Lagravera Vi Natural 2016 i el seu pri…
L'enòleg i el director general del celler Lagravera, Ivà Gallego i Sergi Garcia, respectivament, mostren Lagravera Vi Natural 2016 i el seu primer escumós, La Pell. Imatge del 14 de setembre del 2017. (Horitzontal)

Lagravera presenta el primer monovarietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre

Actualitzat

ACN Lleida.-El celler Lagravera ha presentat Lagravera Vi Natural 2016, el primer monovarietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre. Des de fa cinc anys aquest celler d'Alfarràs (Segrià) ha iniciat una aposta ferma pel cultiu biodinàmic de la vinya, amb tot un treball amb el plantes i flors i que també té en compte les fases lunars, que ha permès aconseguir uns vins "molt vius" els quals "sense cap precaució específica es mantenen en plenes condicions a l'ampolla entre quinze dies i un mes quan aquesta ha estat oberta". És així com ha nascut Lagravera Vi Natural, un vi que s'ha obtingut amb fermentació espontània i criança sobre les mares durant vuit mesos. Seguint amb aquest treball biodinàmic, el celler Lagravera també ha donat a conèixer el seu primer escumós, La Pell, elaborat amb la varietat local Trobat blanc, ubicada en una parcel·la de vinyes de Castelló de Farfanya (Noguera) plantades el 1889 i que compta amb 24 varietats autòctones diferents, algunes de les quals encara desconegudes.

Lagravera ha volgut donar un pas més en el que seria un vi ecològic. Després de més de cinc anys de treball biodinàmic a les vinyes transformant el terreny porós de l'antiga gravera, via compost biodinàmic i cobertes vegetals complexes i sumat a un treball d'infusions, tisanes i purins d'ortigues com alternativa als tractaments fitosanitaris químics, el celler de la DO Costers del Segre ha aconseguit amb "els equilibris naturals de la planta" uns vins "molt vius" i que "es mantenen sense cap precaució específica en plenes condicions a l'ampolla entre quinze dies i un mes després d'obrir-la", segons ha explicat Ivà Gallego, enòleg de Lagravera. D'aquesta manera, ha nascut el primer vi natural del celler d'Alfarràs, Lagravera Vi Natural, un vi "ple de natura i sense sulfits afegits", segons ha ressaltat Gallego. Es tracta d'una garnatxa natural de la verema del 2016 amb llevats de fermentació espontània i criança sobre les seves mares durant vuit mesos. "És un vi fresc, de taní sedós, de subtil estructura i amplitud gran en boca" que destaca per la seva "senzillesa i fruita", segons l'enòleg del celler lleidatà. "Un vi natural, "estable amb només 2 mg\/l de sulfurós lliure i 5 mg\/l de total, sense res afegit", ha explicat. En concret, se n'han elaborat 7.059 ampolles i el seu preu de venda al públic recomanat és d'11,55 euros l'ampolla.La Pell, el primer escumós de LagraveraD'altra banda i també seguint amb aquesta aposta biodinàmica, el celler Lagravera ha donat a conèixer el seu primer escumós, elaborat amb la varietat autòctona Trobat blanc. La Pell, que és com s'anomena, respon a tot un treball de recerca i recuperació, dut a terme juntament amb l'INCAVI, en una parcel·la ubicada a Castelló de Farfanya de vinyes plantades el 1889, que compta amb fins a 24 varietats autòctones diferents, una de les quals la Trobat blanc.El director general de Lagravera, Sergi Garcia, ha posat en valor que aquest és el tipus de vins que busca elaborar el celler lleidatà perquè "són apreciats arreu del món dins la vintena de països on exporta Lagravera". Els dos vins comptem amb els certificats biodinàmics Demeter Internacional, a més dels ecològics del CCPAE.

Anar al contingut